Volledig scherm
Voormalig DUIC-hoofdredacteur Michael Kroonbergs © Michael Kroonbergs / DUIC

DUIC en hoofdredacteur komen er niet uit, rechter moet nu beslissen in conflict

De rechter doet toch uitspraak over het hoogoplopende arbeidsconflict tussen De Utrechtse Internet Courant (DUIC) en voormalig hoofdredacteur Michael Kroonbergs. De kemphanen, die tot een schikking leken te komen, komen er bij nader inzien niet met elkaar uit.

Het conflict tussen de partijen ontstond afgelopen april toen de uitgevers annex aandeelhouders aan Kroonbergs te kennen gaven dat hij zich alleen nog maar met online mag bemoeien ‘tegen een geringe vergoeding’ en niet langer meer met de krant.

De hoofdredacteur, die eerder voor Veronica Magazine en de Varagids werkte, accepteerde een inperking van zijn takenpakket niet, waarna er een meningsverschil ontstond over de arbeidsrelatie. Volgens Kroonbergs was er sprake van een vast dienstverband, maar volgens de uitgevers van DUIC was Kroonbergs ‘slechts’ een freelancer.

Tijdens een kort geding op 15 juni eiste Kroonbergs zijn baan terug op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag. De tegenpartij voerde aan dat Kroonbergs eis niet ontvankelijk moet worden verklaard, omdat hij formeel twee dagen te laat zou zijn geweest met bezwaar aantekenen tegen de opzegging van de samenwerking.

Het is de vraag of de rechter dit argument een rol laat spelen. De rechter doet binnen twee weken uitspraak. Beide partijen willen geen commentaar geven. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht