Het nieuwe zwembad van Bilthoven is voorzien van allerlei duurzame snufjes. Maar de fun-elementen van het oude zwembad zijn verdwenen.
Volledig scherm
Het nieuwe zwembad van Bilthoven is voorzien van allerlei duurzame snufjes. Maar de fun-elementen van het oude zwembad zijn verdwenen. © Mel Boas

Duikplank en glijbaan weg, maar toch trekt nieuw zwembad Bilthoven kwart meer bezoekers dan oude

Het nieuwe zwembad in Bilthoven heeft in de eerste maanden na opening een kwart meer bezoekers getrokken dan het oude bad in dezelfde periode het jaar daarvoor. De bezoekersaantallen variëren tussen de 1000 en 1230 bezoekers per week. Verantwoordelijk wethouder Madeleine Bakker (CDA) is verheugd met deze cijfers. 

  1. Waterpoloërs Brandenburg: eerste indruk nieuwe bad is oké, maar echte test komt nog
    PREMIUM

    Waterpo­loërs Branden­burg: eerste indruk nieuwe bad is oké, maar echte test komt nog

    De waterpoloërs van BZC Brandenburg hebben hun eerste trainingen in het nieuwe zwembad van Bilthoven erop zitten. ,,De eerste indruk is oké”, zegt voorzitter Robert Havekotte. ,,We hebben een bak met water, twee doelen en een moderne klok. Maar de echte testcase komt de komende weken als het bad officieel opent voor alle zwemmers en de scheidingswand heen en weer moet gaan klappen om de watertemperatuur te regelen. Dan gaan we zien of de techniek werkt.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht