Duizenden Utrechters genieten van Kadeconcert aan de Weerdsluis

VideoDuizenden mensen zijn vanavond afgekomen op het gratis Kadeconcert aan het water van de Weerdsluis.

Volledig scherm
Veel vrolijke gezichten tijdens het gratis Kadeconcert aan de Weerdsluis. © Angeliek de Jonge

Het nieuwe openluchtconcert blijkt direct een schot in de roos. Orkest Nieuwe Philharmonie Utrecht bracht samen met zangeres Antje Monteiro vanaf een drijvend podium klassieke muziek en hits uit musical Mamma Mia ten hen gehore. De toeschouwers stonden en zaten rijendik rondom het water en genoten zichtbaar van de ambiance. 

Zakelijk leider van het orkest Bart van Meijl stond aan de wieg van het concert. Tevreden kijkt hij rond. ,,We hebben hier ons nek voor uitgestoken en veel partijen zijn aangehaakt. Mensen vinden dit leuk; muziek op een fantastische plek. Dit is mooie promotie van Utrecht.”

 Unieke belevenis

De lage vlonders bij het water bieden de beste plekken om te zitten. Vooral omwonenden waren er snel bij. Veertigers Cas en Jolanda hebben er met familie een complete loungeset neergezet. Ze spreken van een nieuwe, unieke belevenis. ,,Ik hou wel van klassieke muziek. Dit is zwaarder, maar ik kan het goed waarderen”, oordeelt Jolanda. ,,In Utrecht wordt veel georganiseerd voor studenten en jongeren. Hier kan ook een ander publiek op afkomen.”

,,Het is een soort mini-Prinsengrachtconcert in Amsterdam”, zegt Fleur (30) bewonderend. ,,Ik kreeg zelfs kippenvel van de muziek. Nu is het nog schattig, volgend jaar zal het vast groter zijn.”

Organisator Van Meijl wil een jaarlijkse traditie van het Kadeconcert maken. 

Volledig scherm
© Angeliek de Jonge
Volledig scherm
© Angeliek de Jonge
Volledig scherm
© Angeliek de Jonge
Volledig scherm
© AD - Mathijs Steinberger
Volledig scherm
© AD - Mathijs Steinberger

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht