Volledig scherm
Een zwangere Roxeanne Hazes tijdens de uitreiking van de Edison POP 2018 prijzen in Amsterdam. © ANP

Edison winnares Roxeanne Hazes
op Bevrijdingsfestival Utrecht

Zangeres Roxeanne Hazes komt op zaterdag 5 mei naar het Utrechtse Bevrijdingsfestival in park Transwijk. 

Gisteren won de dochter van volkszanger André Hazes haar eerste Edison in de categorie beste Nederlandstalig tijdens de uitreiking van de Edison POP 2018 prijzen. Sinds de release van haar langverwachte debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ is het hard gegaan voor de zangeres. Zo werd ze verkozen tot huisband van TV-programma De Wereld Draait Door en ontving ze een MTV Best Dutch Act nominatie.

Basis

Drie jaar geleden begon Roxeanne met het schrijven aan haar eigen muziek. ,,Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien.”

De 26e editie van het Bevrijdingsfestival in Utrecht vindt plaats op 5 mei in Park Transwijk en is zoals alle Bevrijdingsfestivals gratis toegankelijk. Naast muziek is er ook een inhoudelijk programma wat verdieping biedt rondom het thema vrijheid. Zo zijn er in aanloop naar 5 mei en op het festival zelf Vrijheidscolleges te bezoeken. De landelijke opening van de reeks colleges wordt verzorgd door Femke Halsema op 27 maart in TivoliVredenburg in Utrecht. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (83%)
  • Niet mee eens (17%)
3336 stemmen