Volledig scherm
Dringen in de ochtendspits op Utrecht om in lijn 12 naar De Uithof te komen. © Marnix Schmidt

Een huwelijk of gewoon lekker flirten? Deel hier je mooiste herinnering aan buslijn 12

OPROEPVoor veel mensen een dagelijkse ergernis, voor anderen een moment om stiekem te flirten met een medestudent. Na ruim 50 jaar komt er een einde aan ‘sardientjeslijn 12' van Utrecht Centraal naar De Uithof. Wat is jouw mooiste herinnering?

Over twee weken gaat de langverwachte Uithoflijn rijden en kunnen studenten en forenzen voortaan met de tram naar het Utrecht Science Park, zoals De Uithof officieel heet. Daarmee komt een einde aan één van de drukste buslijnen van Europa. 

Lijn 12 startte in 1969 met enkele ritten per dag, het zijn er nu ruim 300. Ontelbaar veel reizigers hebben op deze manier de afgelopen vijftig jaar  - soms hutjemutje opeengepakt - het ritje van en naar De Uithof gemaakt.

Nu het doek voor lijn 12 bijna is gevallen, is het tijd om nog één keer terug te kijken. We zijn op zoek naar jouw herinneringen aan lijn 12. Was het de ideale plek om lekker te flirten? Was de drukte een constante ergernis? Of vertel ons over die ene bijzonder ontmoeting. Stuur je reactie naar un.reageren@ad.nl

Voor de echte liefhebbers: lijn 12 verdwijnt niet helemaal. De voertuigen worden achter de hand gehouden voor calamiteiten en het nummer gaat over op een lijn naar Maarssen die onder meer de Schepenbuurt gaat aandoen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht