Volledig scherm
De woning aan de Laan van Engelswier in Utrecht waar de politie vanmiddag een inval deed na vondst rode Renault Clio om de hoek. © AD

Een middag lang commotie om een rode Renault Clio in de Utrechtse wijk Ondiep

De politie is de hele middag bezig geweest met een onderzoek in en rond een rode  Renault Clio op de Tichelaarslaan in Utrecht. Mogelijk is dit de auto die gebruikt is door de schutter van het 24 Oktoberplein.

Volledig scherm
De rode Clio wordt weggetakeld. © AD

Een omwonende zag vanmorgen de rode auto met draaiende motor staan op de hoek van de Tichelaarslaan en de Laan van Engelswier, aan de rand van de Utrechtse wijk Ondiep. ,,Op de ruit hing een briefje met veel tekst.. Mij viel alleen het in grote letter geschreven woord Allah op”, zegt de vrouw, die niet met haar naam in de krant wil. 

,,Ik dacht er verder niet zoveel bij en ging eerst even een kijkje nemen op het 24 Oktoberplein. Toen ik hoorde dat ze op zoek waren naar een Renault Clio, heb ik meteen tegen een agent verteld wat ik had gezien. Toen kwam de politie meteen in actie.”

Afgegrendeld

Bij terugkeer mag de vrouw niet terug naar haar woning. Het gebied rondom de Clio is hermetisch afgegrendeld. De omgeving wordt minutieus op sporen doorzocht. Daarvoor worden onder meer honden ingezet.

Op een steenworp afstand van de Clio, op de hoek in de Laan van Engelswier, wordt tegelijkertijd een woning doorzocht. Leden van een zwaarbewapend arrestatieteam lopen in en uit. Onduidelijk is waar ze naar op zoek zijn. 

Volgens de toekijkende omwonenden woont er een Turks gezin in de flat, maar er is niemand die een link weet te leggen met de vermeende schutter, Gökmen Tanis. ,,Ik heb hem hier nog nooit gezien,” zegt een buurtbewoner. ,,Maar we letten hier niet  specifiek op wie er allemaal over straat loopt.”

Rond 16.00 uur vanmiddag wordt de Clio door de politie weg getakeld en op een vrachtauto gezet. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht