Station Driebergen-Zeist op een luchtfoto uit april 2020, met in de buurt de bijbehorende parkeergarage en het hoofdkantoor van de Triodos Bank in de vorm van drie druppels.
Volledig scherm
PREMIUM
Station Driebergen-Zeist op een luchtfoto uit april 2020, met in de buurt de bijbehorende parkeergarage en het hoofdkantoor van de Triodos Bank in de vorm van drie druppels. © Your Captain Luchtfotografie

Een nieuwe woonwijk bij station Driebergen-Zeist? Het is precies waar zeker 1500 inwoners nu al van balen

Een nieuwe woonwijk met misschien wel 1500 woningen in de omgeving van station Driebergen-Zeist.  Een mogelijke naam is ook al opgedoken: Rijnwijk, naar het buurtschap dat er ligt. Het zijn nog vage plannen, maar wel van het soort waar een groeiend aantal Zeistenaren zich tegen verzet.

  1. Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste dominosteentje gevallen?
    PREMIUM
    ANALYSE

    Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste domino­steen­tje gevallen?

    Vijf weken geleden presenteerden de gezamenlijke Utrechtse gemeenten hun duurzame plannen voor de komende tien jaar. Onderdeel van hun groene voornemens was de bouw van 26 grote windmolens. Vier daarvan zou Houten voor zijn rekening nemen. Maar hier openbaarde zich deze week een pijnlijke barst in de Utrechtse klimaatambities: de Raad van State stemt niet in met de bouw van Windpark Goyerbrug.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht