Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet (links) en Jerry Goossens (rechts). © ANP/Montage AD

Een oproep om Baudet tegen te houden: moet dat in de krant?

Schrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over een artikel in het AD Utrechts Nieuwsblad van zaterdag.

Het was een wat ongelukkig geformuleerde kop. 'Utrechters: Baudet hier niet welkom', stond er zaterdag op pagina 2 van deze krant. Het suggereerde dat wij Utrechters met z'n allen in meerderheid of tenminste met een heleboel van mening zijn dat de Boreale Lavendelprins beter thuis kan blijven. Terwijl die weinig gastvrije boodschap verkondigd werd op een publiek internetforum, waarnaar verwezen werd in de eveneens openbare Facebookgroep Utrecht (Binnenstad). Het had er alle schijn van dat de oproep afkomstig was van één persoon. De kop had dan ook moeten luiden: 'Utrechter: Baudet hier niet welkom.' Hoewel dat weer de vraag oproept of de digitale oprisping van een enkele stadsgenoot een heel artikel in de krant rechtvaardigt.

De activist in kwestie roept op het Oude Tolhuys met mailtjes te bestoken, omdat Forum voor Democratie daar een borrel houdt. De bedrijfsleider van het restaurant is op Linkedin te vinden, zo tipte de anonymus dreigend. Wie andere 'leuke' ideeën had om het 'FvD onmogelijk te maken onze stad te verzieken', moest zich maar melden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht