In het verleden stond er jarenlang een poffertjeskraam op het Vredenburg in Utrecht.
Volledig scherm
In het verleden stond er jarenlang een poffertjeskraam op het Vredenburg in Utrecht. © Marnix Schmidt

Een poffertjeskraam aan de Gageldijk? Utrecht wil er niet aan

Utrecht wil geen poffertjeskraam aan de Gageldijk. De horecaonderneming past niet binnen de regels. Het is geen bijzondere locatie en ook geen bijzonder horecaconcept. Het serveren van poffertjes is niet vernieuwend en ook niet innovatief.

 1. Stenen mogen niet ten koste gaan van ‘kostbaar’ groen Overvecht zo is de afspraak, maar het gaat nu al mis
  PREMIUM

  Stenen mogen niet ten koste gaan van ‘kostbaar’ groen Overvecht zo is de afspraak, maar het gaat nu al mis

  Duizenden woningen moeten er tot 2040 in de Utrechtse wijk Overvecht worden bijgebouwd. Maar al dat steen mag beslist niet ten koste gaan van ‘het waardevolle groen’ in deze wijk, zo sprak de gemeenteraad van Utrecht onlangs luid en duidelijk uit. Juist op dat punt blijkt het toch mis te gaan. Aan de Ivoordreef moeten tientallen bomen wijken voor nieuwbouw, terwijl er volgens kritische partijen geen fatsoenlijk groen voor terugkomt.
 2. De oud-Hollandsche mystiek van het poffertje
  PREMIUM
  column

  De oud-Holland­sche mystiek van het poffertje

  Ach, het poffertje. Is er een onschuldiger traktatie te bedenken dan dat? Een minipannenkoekje met een likje boter en een stuifje poedersuiker. Een lekkernij (leckernij, schreef ik bijna) uit de tijd van Ot & Sien. Geserveerd in zo’n bont beschilderde houten kraam. Het poffertje heeft met de opmars van de foodtruck een bescheiden comeback gemaakt. En ik geloof dat je ze voorgebakken in de supermarkt kunt kopen. Maar daarmee verliest de poffer zijn glans, ja zijn oud-Hollandsche mystiek. Het poffertje is een smakelijk overblijfsel uit de tijd dat geluk nog heel gewoon was, men genoegen nam met een boterham met tevredenheid en zo’n luchtig in roomboter gebakken deegbolletje iets was om likkebaardend (lickebaerdend, schreef ik bijna) naar uit te zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht