Volledig scherm
© AD/Angeliek de Jonge

Een shopboy voor 2 euro die al je tassen draagt: in Utrecht kan het

Drie jongemannen op een rij, als winkelwagentjes. Inclusief een ketting van muntsloten om hun pols. In het Utrechtse Hoog Catharijne kun je ze huren als tassendragers. Voor 2 euro is de shopboy van jou, zo lang als je wilt.

Quote

Kandidaten moeten van winkelen houden en gevoel voor mode hebben

Helen Okkerman (Corio)

Om je tassen te dragen, maar bijvoorbeeld ook om de juiste maat aan te reiken of om je kledingadvies te geven. Na de Man Cave, speciaal voor mannen, denkt Hoog Catharijne zo ook aan de winkelende vrouwen.

De meeste vrouwen houden even hun pas in om de drie mannen nieuwsgierig te bekijken, maar lopen er vervolgens met een grote boog omheen. Soraya van der Schaft is wel te porren voor een shopronde met de hippe Daan Rijksen. ,,Ik heb wel een eigen stijl, maar mannen hebben er soms toch een andere kijk op. Ik ben niet zo goed in combineren, dus daar kan ik wel wat advies bij gebruiken."

Lastig
Daan vond het in eerste instantie een raar bijbaantje, met die ketting om z'n pols. ,,Maar nu is het eigenlijk best leuk. Ik vind het wel lastig om vrouwen te adviseren, vooral bij schoenen. Maar ik hoop er snel goed in te worden."

Juist door het ludieke karakter is het een succes, zegt de andere shopboy Jeffrey Smit die zo naast zijn studie een mooi zakcentje bijverdient. ,,Vrouwen vinden onze ongezouten mening ook wel fijn," denkt de derde man Skip Roeland. Dus als hij iets echt heel lelijk vindt, zegt hij het ook gewoon? ,,Ja tuurlijk, dat willen vrouwen toch juist?"

De nieuwe dienst in Hoog Catharijne zit nog in de testfase, vertelt Helen Okkerman van eigenaar Corio, maar het is een serieus initiatief. ,,De shopboys staan er nog niet elke dag. Meestal op koopavonden of in het weekend.'' Volgens haar voorziet de dienst in een behoefte: de shopboys zijn binnen no time 'bezet'. ,,En als het niet werkt, stoppen we er weer mee."

Maar zover is het nog niet: tot nu toe zijn er vier shopboys in dienst, en de eigenaar van het overdekte winkelcentrum is nog op zoek naar meer kandidaten. ,,Die moeten wel van winkelen houden en een gevoel hebben voor mode,'' waarschuwt Okkerman.

Man Cave
Vorig jaar opende in Hoog Catharijne al de Man Cave, bedoeld voor 'echte' mannen die daar hun hart kunnen ophalen aan sport op tv, terwijl de vrouwen shoppen. De vrouwen krijgen nu 'een gentleman die graag met ze gaat winkelen, wanneer hun eigen man in de Man Cave blijft plakken'.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht