Voor horecaondernemers in Maarssen wordt het eenvoudiger om een terras neer te  zetten. De gemeente Stichtse Vecht versoepelt de regelgeving.
Volledig scherm
Voor horecaondernemers in Maarssen wordt het eenvoudiger om een terras neer te zetten. De gemeente Stichtse Vecht versoepelt de regelgeving. © ©RUUD VOEST

Een terras neerzetten moet makkelijker worden voor de Maarssense horeca

Terrasliefhebbers in Maarssen worden op hun wenken bediend. De gemeente Stichtse Vecht gaat het horecaondernemers eenvoudiger maken om een terras neer te zetten. 

De verruimde terrasmogelijkheden zijn een experiment dat dit jaar op 1 april ingaat en eindigt op 1 oktober. Daarna wordt de balans opgemaakt in gesprekken met ondernemers, bezoekers en omwonenden.  

Het terrassenexperiment is bedoeld om in de praktijk uit te proberen hoe, wanneer en waar het openen van een terras gemakkelijker gemaakt kan worden. De versoepeling van de regelgeving komt er op verzoek van Maarssense horecaondernemers die nu vinden dat ze te weinig flexibel zijn vanwege de regelgeving. Aan de proef kunnen ondernemers meedoen die nu nog geen terras hebben, maar ook ondernemers die een andere hoofdactiviteit hebben zoals een winkel, museum of bibliotheek met een koffiehoek. Zij kunnen een tijdelijke terrasvergunning aanvragen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht