Burgemeester Louis Aimé Bélékou uit Kameroen praat met tolk Marjolein de Lange (met roze sjaal), Wypke Zuidweg en Marc Roosenboom.
Volledig scherm
Burgemeester Louis Aimé Bélékou uit Kameroen praat met tolk Marjolein de Lange (met roze sjaal), Wypke Zuidweg en Marc Roosenboom. © Shody Careman

Eén vrouw genoeg voor Bélékou

Hij is zijn sjerp vergeten, maar dat maakte de ontvangst van Louis Aimé Bélékou op het gemeentehuis van Bunnik niet minder officieel. De burgemeester van Kentzou in Kameroen werd daar met alle egards ontvangen. Hij is vijf dagen is hij op bezoek om te leren en inspiratie op te doen.

 1. Kinderen voor het blok zetten voor views? Jerry: ‘Minderjarigen worden als ruwe grondstof gebruikt’
  PREMIUM
  column

  Kinderen voor het blok zetten voor views? Jerry: ‘Minderja­ri­gen worden als ruwe grondstof gebruikt’

  Op het Bonifatius College, de scholengemeenschap in de schaduw van het Wilhelminapark, werd afgelopen maandag de bekende youtuber Thomas Brok met enig geweld verjaagd. Op filmpjes van het incident die de ronde doen is te zien hoe Brok, een volwassen man van achterin de twintig, wordt opgejaagd door een roedel van tientallen knaapjes. Ze gooien van alles naar hem – stenen en glaswerk, naar verluidt – een enkeling durft het zelfs aan hem in het voorbijgaan een tik te geven.
 2. Utrechters fietsen met verpakkingsvrije kar vol noten, pasta en snoep door de stad: ‘Heeft u een potje mee?’
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Utrechters fietsen met verpak­kings­vrije kar vol noten, pasta en snoep door de stad: ‘Heeft u een potje mee?’

  Wie na een avondje lekker koken naar de plasticberg op het aanrecht kijkt, zal zich misschien afvragen: dit moet toch anders kunnen? Dat is precies hoe vier twintigers op het idee van hun verpakkingsvrije en reizende supermarkt Loos kwamen. Sinds twee maanden fietsen zij met hun winkel door de stad Utrecht. ,,We moeten iets tegen de plasticvervuiling doen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht