Volledig scherm
De cover van de speciale uitgave 20 jaar Leidsche Rijn. © Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn

Eenmalige gratis glossy over niet 20, maar 2000 jaar Leidsche Rijn

De Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn heeft een eenmalige gratis glossy gemaakt. In het tijdschrift staan twaalf verhalen over de geschiedenis van het gebied.

Aanleiding van de bijzondere uitgave is het twintigjarig bestaan van Leidsche Rijn. In 56 pagina’s staat de redactie stil bij de meer dan 2.000 jaar bewoning in het gebied. Onder andere de bronstijd, de Romeinen, bijzondere opgravingen, gemeentegrenzen en de bouw van de Leidsche Rijn komen voorbij.

Komende zondag is de presentatie tijdens de talkshow Leidsche Rijn draait door! in Castellum Hoge Woerd. Het tijdschrift is gratis mee te nemen op verschillende plekken in de wijk. In de wijken Leidsche Rijn Centrum, Grauwaart, Hoge Weide en enkele andere nieuwbouwlocaties worden zo’n 5.000 exemplaren gratis huis aan huis bezorgd.

De talkshow zondag vormt de afsluiting van het feestprogramma 20 jaar Leidsche Rijn. Met verschillende gasten komen verleden, heden en toekomst van de wijk aan bod. De presentatie is in handen van NOS-verslaggever Xander van der Wulp, die in Leidsche Rijn woont.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht