Volledig scherm
Jong Utrecht - Jong PSV. © Remko Kool

Eerste driepunter is binnen voor Jong FC Utrecht

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEJong FC Utrecht boekte vanavond tegen de beloften van PSV de eerste winstpartij. En hoe. Na twee keer een voorsprong te laten glippen werd Nick Venema de man van de avond: 3-2.

Mooi was de aanval in de 25ste minuut van Jong FC Utrecht: Mitchell van Rooijen stoomt op over rechts. Assist op Jeredy Hilterman: 1-0. Jammer dat het scorebord op het verbouwde Zoudenbalch donker bleef. Het apparaat had het, ampel na enkele minuten spelen in alweer de vierde ronde van de Keuken Kampioen Divisie, begeven.

Schuiver

Het was sowieso in de eerste thuiswedstrijd van Jong FC Utrecht op het trainingscomplex nog een beetje wennen. Koud nadat Nick Venema had verzuimd de voorsprong voor de thuisploeg te verdubbelen kwam Jong PSV op gelijke hoogte. Ramon Lundqvist verschalkte doelman Thijmen Nijhuis met een schuiver in de verre hoek, maar de speaker kende de 1-1 toe aan Lennerd Daneels.

Hij benutte zijn herkansing in de 56ste minuut, toen Jong FC Utrecht opnieuw aan de leiding kwam. Nick Venema was de man die in de verre hoek binnen kopte op een fraaie assist van Rick Mulder. Zou het na drie nederlagen dan eindelijk lukken voor de beloften van coach Robin Pronk? Ja, leek het antwoord in de 72ste minuut te worden tot Matthias Verreth in de korte hoek Nijhuis voor de tweede keer passeerde. Maar de Domstedelingen toonden veerkracht en draaiden de desillusie van de vorige drie duels in omgekeerde wijze om. In de 93ste minuut kopte Venema de eerste driepunter van de competitie in de analen. Zoudenbalch ontplofte.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht