Volledig scherm
Wethouder Wouter Catsburg (rechts), samen met Michel van Harskamp (op de fiets) filiaalmanager Jumbo, links op de foto Maarten Venselaar, bedenker van het initiatief met naast hem Arnout van Dijk van Samen Duurzaam Zeist. © Samen Duurzaam Zeist

Eerste elektrische deelbakfietsen in Zeist in gebruik genomen

Wethouder Wouter Catsburg heeft vanmiddag in Zeist de eerste van drie elektrische deelbakfietsen in gebruik genomen. De bakfietsen, die bij de Jumbo-supermarkten op de Korte Steynlaan en de Laan van Vollenhove en bij de Kringloopwinkel aan de Johannes Postlaan staan, zijn een initiatief van Samen Duurzaam Zeist.

De bakfietsen zijn beschikbaar voor iedereen die zich heeft aangemeld voor het project. Bij de twee supermarktlocaties en de Kringloopwinkel is een speciale plek ingericht voor de bakfiets. De bakfietsen moeten vooraf worden gereserveerd via een speciale app (beschikbaar voor zowel Android als Apple). 

De bedoeling is om de boodschappen te vervoeren met de elektrische bakfietsen. Er kunnen zelfs zwaardere dingen in worden vervoerd zoals een koelkast of wasmachine. Op deze manier kan de vervuilende auto thuis blijven staan.

Gratie

Via de app Mobilock kunnen de bakfietsen worden gereserveerd én worden ontgrendeld. Tijdens de proefperiode is het gebruik nog gratis, maar in de loop van de proefperiode die tot 1 oktober duurt, zal er een kleine vergoeding worden gevraagd.

het project wordt door onder meer de gemeente Zeist en de Jumbo financieel gesteund.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht