Eerste klanten Primark in Hoog Catharijne juichend en met ballonnen ontvangen

VideoDe eerste nieuwsgierige bezoekers van de nieuwe Utrechtse Primark wandelden vanmorgen door een haag van juichende medewerkers en ballonnen het filiaal op Hoog Catharijne binnen. Heel even moesten zij wachten op de openingsspeech van de Engelse algemeen directeur van het kledingconcern Kevin Tullip, die speciaal daarvoor Nederlands leerde, en totdat wethouder Klaas Verschuure het lintje had doorgeknipt. Maar toen konden zij los.   

Een van de eerste in de rij is Danique Nagtegaal (18): ,,Ik hou van grote tassen vol, voor kleine prijsjes! Het is leuk dat er nu een filiaal in de buurt zit, dan hoef ik niet te passen in de winkel, maar kan dat gewoon thuis.’’ Met grote winkeltassen staat ze klaar tot ze naar binnen mag. Net als veel andere bezoekers hoopt Nagtegaal te slagen voor een hoop nieuwe zomerkleding.

De twintigste Primarkwinkel, gevestigd in het oude V&D-pand in Hoog Catharijne, is de op een na grootste vestiging in Nederland. Het handelsmerk van de winkel is een breed assortiment tegen lage prijzen. Het nieuwe winkelpersoneel is tijdens de opening laaiend enthousiast. Zo ook Rinnie Brugman (62), die luidkeels juicht wanneer directeur Tullip het personeel een goede carrière wenst. ,,Ik ben fan van de Primark en ik dacht ‘dit is mijn kans’. Ik voel me super!’’ zegt Brugman. 

Volledig scherm
Feestelijke opening van de Primark in Hoog Catharijne. © Ruud Voest

Game of Thrones

De meeste bezoekers woonden de opening uit nieuwsgierigheid bij. Bert Nijenhuis (51) had een andere reden om er vroeg bij te zijn: ,,Ik ben fan van Game of Thrones en hier verkopen ze daar sokken en shirts van. Die kan ik in andere filialen nooit in mijn maat vinden, maar hier is alles net opgehangen!’’ Over de drukte maakte hij zich geen zorgen. ,,Als ik naar de voetbalwedstrijden van FC Utrecht ga, is het drukker.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht