Volledig scherm
PREMIUM
Mantelzorger Conny van Beusekom en haar man Peter David bij de kapel waar het festival wordt gehouden. © Angeliek de Jonge

Eerste mantelzorgfestival in Bilthoven: ‘Mensen die op dezelfde planeet leven als ik’

Een festival speciaal voor mantelzorgers. Vrijdag vindt de eerste editie van ‘Een goed gevoel’ plaats in Bilthoven. En dat betekent muziek, food, een markt, workshops en lotgenoten. Conny (71) en Loes (67) zorgen allebei voor hun partner en gaan erheen. „Het is de afgelopen maanden namelijk niet gelukt om te ontspannen.” 

Het is 9 mei 2016, als Loes’ man Sjaak koffie wil zetten. Loes ziet hem in de keuken staan, in zijn ene hand een koffiebeker, in de andere het koffiefilter. Loes loopt vast naar de televisie -wil graag een programma zien- en denkt na vijf minuten ‘goh, waar blijft Sjaak’. Terug in de keuken ziet ze haar man staan, ongeroerd, nog steeds met de beker en het filter in zijn handen. Hij reageert niet, staart als bevroren in de verte. „Als een levend standbeeld”, zegt Loes, terugdenkend aan die dag. „Ik wist niet wat er was, wel dat het mis was. Hij werd direct opgenomen in het ziekenhuis. Sjaak had een hersenbloeding gehad.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht