Eerste training FC Utrecht bestaat vooral uit handtekeningen uitdelen

VideoFC Utrecht is vanmiddag onder perfecte weersomstandigheden begonnen aan het nieuwe seizoen. Op trainingscomplex Zoudenbalch had een groep supporters zich verzameld om de spelers te ontvangen.

Het was even wennen om geen Zakaria Labyad of Yassin Ayoub tussen de spelers van de selectie van FC Utrecht te zien lopen. Maar fans van de FC konden zich vandaag al vergapen aan nieuwe spelers. 

Cyriel Dessers deelt de eerste handtekeningen van het seizoen uit
Volledig scherm
Cyriel Dessers deelt de eerste handtekeningen van het seizoen uit © Foto Ruud Voest
Quote

Ik ben blij dat we nu weer in het normale ritme komen. Na vijf weken begon het wel te kriebelen om dat balletje weer te raken

Aanvoerder Willem Janssen

Een klein, supertechnisch mannetje sprong direct in het oog. Dat was de pas 18-jarige Othman Boussaid, overgekomen van het failliete Lierse SK, die zich meteen bij het eerste mag bewijzen. De in Nederland al wat meer gerenommeerde namen Joris van Overeem en Simon Gustafson deden eveneens vrolijk mee tijdens de conditionele eerste training.

,,Ze kijken de kat een beetje uit de boom”, aldus aanvoerder Willem Janssen over de nieuwe gezichten. ,,De hiërarchie en verhoudingen worden een beetje getest. Het zijn jongens met veel energie, dat merk je direct." Ook zijn er veel jongens van Jong FC Utrecht die zich mogen bewijzen. ,,Zij zijn ook gebrand om hun plek te verdienen. Dat alles brengt direct veel schwung en dat moet allemaal in elkaar gaan vallen, maar daar hebben we gelukkig ruim de tijd voor."

Handtekeningen

Vanwege de ongunstige timing van de training, maandagmiddag, was Zoudenbalch niet overladen met supporters van de FC. Wel was er een klein groepje dat vuurwerk had meegebracht en moesten veel spelers na de training selfies maken, poseren voor foto’s en handtekeningen uitdelen. Zo’n eerste training is voor hen ook het tastbare bewijs dat hun zomerstop van vijf weken écht voorbij is.

,,Ik ben blij dat we nu weer in het normale ritme komen. Vijf weken is precies genoeg om fysiek en mentaal op te laden en dan begint het wel te kriebelen om dat balletje weer te raken”, aldus Janssen. En morgen? Wordt het spierpijn voor de mannen van trainer Jean-Paul de Jong? Janssen: ,,Het was echt opstarten, je gaat niet direct als een gek beginnen. Even kijken hoe het morgen voelt.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht