Volledig scherm
Justin Lonwijk in actie namens Jong PSV. © BSR Agency

Eerste versterking voor FC Utrecht is al binnen: PSV’er Lonwijk (19)

FC Utrecht heeft de eerste speler binnengehaald voor het nieuwe seizoen. Justin Lonwijk (19) komt over van Jong PSV en tekent tot medio 2022 met een optie voor nog een jaar. De komst van Lonwijk mag gerust verrassend genoemd worden.

Lonwijk debuteerde in januari 2017 al in de Jupiler League namens Jong PSV. Hij staat in Eindhoven te boek als een groot talent, maar beschikte over een aflopend contract. Daarom stond Lonwijk op een belangrijk punt: verlengen of vertrekken. Immers werd er vanuit buiten- én binnenland geïnformeerd naar de aanvallende middenvelder. Onder meer AS Roma had Lonwijk in het vizier. Lonwijk heeft de ambitie zo snel mogelijk op het hoogste niveau te acteren en lijkt daarom tactisch voor FC Utrecht te hebben gekozen.

De jeugdinternational staat bekend als een fysiek sterke middenvelder die aanvallend zijn meerwaarde heeft. Dit seizoen kwam hij tot achttien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin verzorgde hij drie goals en vier assists. Lonwijk is de eerste versterking voor de A-selectie van FC Utrecht, waar John van den Brom en de leiding in Utrecht inmiddels serieus bezig zijn met versterkingen. Zo staat Adam Maher (25) hoog op de lijst voor een hereniging met Van den Brom.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht