Volledig scherm
Begraafplaats St. Barbara aan de Prinsesselaan in Utrecht. © De Jonge Angeliek

Eerstejaars student wordt wakker op begraafplaats na avondje stappen

Een UIT-loper (eerstejaars student) is de UIT-week wel heel fanatiek begonnen. De 20-jarige jongen werd vanochtend wakker op begraafplaats St. Barbara in Utrecht-Oost na vermoedelijk een flink avondje stappen.

De jongeman werd vanochtend rond 09.00 uur ontdekt door medewerkers van de begraafplaats, ogenschijnlijk nog onder invloed van de alcoholische versnaperingen die hij in de nacht ervoor in grote hoeveelheden tot zich had genomen. 

De jongen kon zich niet meer herinneren hoe hij op de begraafplaats terecht is gekomen. Wel verklaarde hij gisteravond met een vriend mee te zijn geweest naar een studentenvereniging voor een feest in het kader van de UIT. Hij kon zich nog wel herinneren dat hij het feest verliet, maar vanaf dat moment is alles zwart.

Sterkte

De politie heeft de jongen geen bekeuring gegeven, omdat ‘hij geen enkel kwaad in de zin had’, hem veel sterkte gewenst voor de komende week en welkom geheten in Utrecht. „Hij is genoeg gestraft gezien het feit dat hij zich hevig schaamde.”

„Wel hebben we afgesproken dat wanneer hij zich de komende dagen weer herinnert hoe hij op de begraafplaats is gekomen, hij dit netjes meldt bij de beheerders”, aldus de politie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht