Café Murk in Ondiep.
Volledig scherm
Café Murk in Ondiep. © Google Street View

Eetcafé 1899 opent in voorheen café Murk: ‘Het wordt een echt buurtcafé’

Op Valentijnsdag stroomt als het goed is weer bier uit de tap van voorheen café Murk aan de Anton Geesinkstraat. Patrick van der Vlies en Leo van de Merkt openen dan op de plek van de roemruchte bar Eetcafé 1899. De naam verwijst naar het jaar waarin Murk ooit begon.

Aan de inrichting van het café verandert vooralsnog niet veel, zegt Van der Vlies die een deel van zijn jeugd in Ondiep woonde. ,,Wel een likje verf hier en daar en we moderniseren wel wat, maar het blijft een echt buurtcafé. We willen de biljartvereniging ook weer een plek geven.”

Verder nemen van der Vlies en Van de Merkt nadrukkelijk afstand van het imago dat aan Murk kleefde. Burgemeester Jan van Zanen sloot de zaak in juli vorig jaar nadat uit een zogeheten bibob-onderzoek bleek dat mensen bij het café betrokken waren met een mogelijk criminele achtergrond. De nieuwe uitbaters hebben diezelfde toets wel doorstaan.

Het is volgens Van der Vlies nog niet helemaal zeker of het lukt met Valentijnsdag open te gaan, houdt Van der Vlies een slag om de arm. Heineken moet de tapinstallatie en de leidingen nog inspecteren. Dat heeft allemaal ruim een half jaar stilgestaan.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht