Volledig scherm
© AD

Eigen betaalpas en luxe catering in stadion Utrecht

Het was wennen: je biertje en broodje worst betalen met de nieuwe betaalkaart van FC Utrecht, maar de eerste reacties van de fans waren positief.

,,Handig,'' zegt Edwin Blom. ,,Zo te zien gaat het afrekenen best snel.'' De Noordtribune van stadion Galgenwaard had zondag de vuurdoop van het nieuwe betaalmiddel dat de betaalmuntjes moet vervangen.

Quote

Mensen moeten er misschien even wennen, maar je ziet de wachttij­den aanzien­lijk korter worden.

Willem van Kralingen, Le Credit Sportif

Alle bezoekers konden bij binnenkomst een pas krijgen en die opwaarderen bij een speciale balie. Ook liepen er medewerkers rond met mobiele opwaardeerapparaten.

Willem van Kralingen van het bedrijf Le Credit Sportif, dat het nieuwe systeem invoert, zag dat het goed ging. ,,Mensen moeten er misschien even wennen, maar je ziet de wachttijden aanzienlijk korter worden. We hebben het systeem al ingevoerd bij NAC, NEC, Dordrecht en Excelsior en nu zijn Heracles en FC Utrecht aan de beurt.''

Online opladen
Wie geen zin heeft om voor het opwaarderen in de rij te staan, kan de kaart ook thuis online opladen. Daarvoor moet de kaart wel eerst geregistreerd worden. ,,Blokkeren kan ook en als de kaart is gestolen krijg je het tegoed terug, mits hij is geregistreerd,'' zegt Van Kralingen.

Of het een succes wordt, was lastig te zeggen, want veel bezoekers betaalden nog met muntjes. Dat kan tot 13 december.

Nieuw was ook de luxere catering in het stadion. Behalve de bekende broodjes worst en bal, staat nu ook het broodje gezond, broodje tonijn en de Kwekkeboom kroket op de kaart.

Supporter Blom, die zijn eigen meegebrachte boterham aan het eten was, vindt het prima. ,,Volgende keer neem ik hier een broodje Kwekkeboom.''

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht