Volledig scherm
Het affiche van het feest dat achteraf toch niet doorgaat. © Facebook

‘Eigen’ Koningsdag-feest in Utrechts Griftpark gaat toch niet door

De We Doen Het Zelf Wel - Koningsrave in Utrecht op Koningsdag gaat niet door. De organisatie heeft het feest in het Griftpark afgeblazen uit vrees voor problemen met de techniek en de veiligheid. 

Het feest werd georganiseerd omdat de jaarlijkse pleinfeesten in de Domstad in eerste instantie niet door zouden gaan. Nu komen er toch feesten op sommige pleinen. Tegelijk blijk dat de interesse voor het plaatsvervangende feest in het Griftpark heel erg groot is, zó groot dat het volgens de organisatie niet meer is te organiseren. 

Draadloze speakers

Het grootste struikelblok zou de techniek zijn. Het plan was om zoveel mogelijk draadloze speakers aan elkaar te koppelen, zodat iedereen dezelfde muziek luistert. Maar één speaker met de verkeerde instellingen kan volgens de organisatie al roet in het eten gooien, en dus is het evenement op 27 april afgeblazen.

Daarnaast moet ook de veiligheid worden gegarandeerd, en wat dat betreft zijn er te weinig voorzieningen. De organisatie wil daar geen geld en tijd in steken. 

Het idee om de We Doen Het Zelf Wel - Koningsrave te organiseren kwam nadat de Utrechtse horeca dreigde de stekker uit de feesten te trekken, omdat ze aanhikt tegen de hoge kosten voor vergunningen en de strengere eisen die gemeente Utrecht stelt. Inmiddels heeft de horeca tóch plannen voor enkele feesten op pleinen, een soort Koningsdag ‘light’.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht