Volledig scherm
Een Mercedes van ruim 230.000 euro is vannacht volledig uitgebrand op het industrieterrein van Utrecht Overvecht © 112mediautrecht

Eigenaar peperdure Mercedes in zak en as nadat zijn auto vannacht in Utrecht volledig door brand is verwoest

UPDATEDe eigenaar van de peperdure Mercedes, die vannacht in Utrecht Overvecht door brand is verwoest, zit ‘helemaal stuk’. De man heeft geen idee wie het op zijn auto heeft gemunt.

De brandweer kreeg vannacht even voor drie uur de melding dat op de Autoboulevard op het industrieterrein van Overvecht een auto in brand stond. Ook al was de brand snel onder controle en voorkomen kon worden dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen pand.

De auto, een Mercedes AMG met een cataloguswaarde van ruim 230.000 euro, viel niet meer te redden en brandde volledig uit. De auto is door een berger afgesleept. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Toeval
De eigenaar van de Mercedes zegt zich ‘rot te zijn geschrokken’. ,,Ik hoorde het nieuws pas in de loop van de ochtend. Vermoedelijk is de auto in brand gestoken. Geen idee wie het heeft gedaan. Ik geloof niet dat iemand het speciaal op mijn auto had gemunt. Waarschijnlijk is het gewoon toeval.”

De man, die anoniem wenst te blijven, hoopt dat de dader via camerabeelden kan worden gevonden. ,,Er hangt daar op elke garage een camera. Ik heb goede hoop dat die beelden iets opleveren.”

De auto, een Mercedes uit 2008, stond al sinds augustus op de Autoboulevard geparkeerd. ,,Hij stond daar in afwachting om te worden gerepareerd door een schadebedrijf.” Waarom het zo lang duurde voordat de auto klaar was, wilde de man niet zeggen. Volgens hem was de auto ‘normaal verzekerd’. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht