De gemeente Utrecht zou volgens enkele partijen een potje geld in het leven moeten roepen om eigenaren te helpen om historische gevels te herstellen, zoals die van de Rembrandtbioscoop aan de Oudegracht.
Volledig scherm
De gemeente Utrecht zou volgens enkele partijen een potje geld in het leven moeten roepen om eigenaren te helpen om historische gevels te herstellen, zoals die van de Rembrandtbioscoop aan de Oudegracht. © Foto Ruud Voest

Eigenaren moeten geld krijgen als ze oude Utrechtse gevels willen herstellen vinden deze partijen

Een deel van de Utrechtse gemeenteraad pleit voor een nieuwe subsidieregeling waarmee het voor eigenaren aantrekkelijker wordt om gevels met bijzondere (erfgoed)waarde te herstellen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Jerry is een neurotisch wrak op vakantie: ‘Ik vrees bij ieder tolpoortje dat mijn creditcard weigert’
  PREMIUM
  COLUMN

  Jerry is een neurotisch wrak op vakantie: ‘Ik vrees bij ieder tolpoortje dat mijn creditcard weigert’

  Het Grote Kleine Mevrouwtje Goossens -ze woont al een jaar op zichzelf- kuierde luttele uren voor haar vakantievlucht zou vertrekken haar ouderlijk huis binnen om nog even een printje te maken. Reizigers naar Italië moeten sinds kort een zogenoemd Digital Passenger Locator Form (DPLF)overleggen; een vrijblijvend ogend document waarop je zelf adres- en vluchtgegevens moet noteren.
 3. De Lekbrug verdwijnt nu écht: dit gaat er in november gebeuren
  PREMIUM

  De Lekbrug verdwijnt nu écht: dit gaat er in november gebeuren

  Alles wat er overblijft van de oude boogbrug tussen Vianen en Vreeswijk zijn het landhoofd en rivierpeilers met daarin twee kazematten. Rijkswaterstaat (RWS) en de Aannemerscombinatie Boogbrug Vianen komen steeds dichter bij het moment suprême van het verwijderen van de iconische brug over de Lek in november. De een heeft daar meer emoties bij dan de ander. Een monument komt er zeker en volgende week zijn langs de Lek rond de brug mooie grote foto’s te zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht