Beauty (rol Gale Rama) krijgt een roos van haar vader. Scène uit de nieuwe kerstvoorstelling Beauty en het beest in de Stadsschouwburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Beauty (rol Gale Rama) krijgt een roos van haar vader. Scène uit de nieuwe kerstvoorstelling Beauty en het beest in de Stadsschouwburg. © Foto Ruud Voest

Eigentijds sprookje zorgt voor feelgoodkerstsfeer

Met het eigentijdse sprookje Beauty en het beest brengt de Stadsschouwburg de bezoekers alvast in kerstsfeer.

 1. Howard Goodall, de ‘Paul Witteman van de Engelse klassieke muziek’, komt naar IJsselstein

  Howard Goodall, de ‘Paul Witteman van de Engelse klassieke muziek’, komt naar IJssel­stein

  De Brit Howard Goodall (64) presenteert programma’s over muziek voor BBC en Channel Four. Daarnaast schreef hij zowel de herkenningsmelodieën van de series Blackadder en Mr. Bean als vaak religieuze koormuziek. Een voorbeeld daarvan, Every purpose under the heaven, beleeft op vrijdagavond 7 oktober in aanwezigheid van de componist zijn Nederlandse première in de Sint Nicolaasbasiliek in IJsselstein.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht