Elias de Bruijne weer de beste in wielerstrijd Wilhelminapark

videoElias de Bruijne uit Utrecht heeft zaterdag zijn titel geprolongeerd tijdens het festival Ronde van het Wilhelminapark. Het festival is er voor amateur- en funrenners om tegen elkaar te strijden in verschillende races. De renners streden in individuele tijdritten en  criteria om de titel 'Kampioen van Utrecht'.

Bezoekers aan het park konden niet alleen kijken naar de wielrenners maar ook kennis maken met de diverse sporten die in Utrecht beoefend worden. Zo was er een demonstratie van Americain Football van de Utrecht Dominators.

 ,,We zetten een breder event neer. Naast het zien van clinics is er genoeg eten en drinken en live muziek. Zoals met de Utrechtse band Walker Diver,'' zegt Joris Bosch van Wielerplatform Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor alle activiteiten in het Wilhelminapark. "Het park begint te leven. Door het warme weer wordt het druk en er is genoeg te doen."

De Tour wordt gekenmerkt met een start bij een uitzonderlijke hoge, tropische temperatuur. Renners kregen het advies extra water te nemen en veel te drinken. 

Volledig scherm
De vierde Tour d'Utrecht is vanmorgen gestart op het Jaarbeursplein © Raymond de Jong

Sporten

Quote

Wielren­ners vinden de hitte niet erg, als ze maar genoeg drinken.

Laurens Hitman

De Ronde van Wilhelminapark bestaat - net als de Tour d'Utrecht - nu vier jaar. Het festival wil bij de jeugd, 50 plussers en andere geïnteresseerden wielrennen in wedstrijdverband op een laagdrempelige manier bereikbaar maken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht