Volledig scherm
PREMIUM
Ellen ten Damme met haar show En Route op de Parade. © Erik van 't Hof

Ellen ten Damme gaat misschien wel buikdansen op de Parade in Utrecht

Actrice en zangeres Ellen ten Damme speelt ook dit jaar een uitbundige show op het reizende theaterfestival de Parade. Met haar band neemt ze de bezoeker mee op reis naar het verre zuiden. Inclusief een kameel.

Volledig scherm
© Erik van 't Hof

Het reizend theaterfestival de Parade is sinds gisteravond in Utrecht te vinden. Een bont gezelschap met meer dan tachtig theater-, dans- en muziekvoorstellingen speelt de sterren van de hemel in de theatertenten. Natuurlijk zijn ook de draaimolen en eettentjes weer aanwezig. Eén van de acts, waarbij 'paradepaardje' als omschrijving een understatement is, is die van Ellen ten Damme (51).

,,Ik doe denk ik al sinds 2001 mee aan de Parade, dus dit zal ongeveer de tiende keer zijn.'' Dat haar show elk jaar een kwartier langer mag duren dan de gemiddelde dertig minuten zegt al genoeg, want de minuten van een Paradevoorstelling zijn vergelijkbaar met hondenjaren: de voorstellingen zijn kort en speciaal voor de Parade gemaakt of aangepast.

,,De show is dit jaar een dolle boel, iedereen staat op de banken na afloop. Het is een show waarbij niemand zich mag vervelen'', zegt Ten Damme. Ze omschrijft haar show als een muziekshow. Daar zorgt haar band voor, die muziek speelt met een vleugje exotique door Arabische en Franse invloeden. ,,We maken een reis naar het zuiden, gaan langs Parijs, zakken verder naar het zuiden en eindigen dan ergens in de woestijn.'' Hoe ze op dit idee is gekomen: ,,Ik had gewoon zin om deze nummers te zingen." Zo komen Franse liedjes van Charles Aznavour voorbij en Arabische invloeden van de Libanese zangeres Fairuz.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht