De Emmabrug in Nieuwegein.
Volledig scherm
De Emmabrug in Nieuwegein. © Rijkswaterstaat

Emmabrug in Nieuwegein per direct gesloten voor motorvoertuigen

De Emmabrug in Nieuwegein is per direct gesloten voor motorvoertuigen. Doordat de brug de afgelopen maanden door zwaar sluipverkeer overbelast is, is het brugmechanisme en vergrendelsysteem zodanig onder druk komen te staan dat de brug niet meer bediend kan worden.

Totdat de brug weer in bedrijf wordt genomen, geldt er een hoogtebeperking voor de recreatie- en scheepvaart. Dat betekent dat hoge schepen of schepen met staande mast geen gebruik kunnen maken van de Koninginnensluis en moeten omvaren via de Zuidersluis/Beatrixsluis.

Het gemotoriseerde wegverkeer wordt met verkeersborden omgeleid via de Wilhelminabrug en de Wiersebrug. De Emmabrug blijft voorlopig wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

De Emmabrug is een monumentale brug uit 1886 en maakt deel uit van het complex Koninginnensluis. Omdat het verkeer in de loop der jaren steeds zwaarder is geworden, heeft Rijkswaterstaat destijds een breedte- en gewichtsbeperking ingevoerd. In de praktijk blijken de ingestelde verkeersmaatregelen vaak genegeerd te worden, meldt Rijkswaterstaat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht