Volledig scherm
In het voorjaar krijgt de Emmalaan extra parkeerplaatsen en een herinrichting. © Karin Verhoef

Emmalaan in Lopik gaat dit voorjaar eindelijk op de schop

Om de geregelde verkeers- en parkeerchaos aan te pakken krijgen de smalle Emmalaan en de aangrenzende Mariannehof in Lopik-Dorp dit voorjaar een herinrichting. Er komen tien extra parkeerplaatsen en mogelijk wordt in de Emmalaan eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Over dat laatste verwacht het college binnen twee weken een besluit te nemen. Tegen de mogelijke maatregel tot eenrichtingsverkeer heeft één belanghebbende bezwaar ingediend.

Nadeel bij het instellen van eenrichtingsverkeer is volgens het college dat de gemiddelde snelheid iets omhoog gaat en dat mensen moeten omrijden. Omdat in de smalle woonstraat ook de Regenboogschool en kinderopvang gevestigd zijn, zijn er al jaren problemen bij de doorstroming en met parkeren.

Hulpdiensten

Ook hulpdiensten geven aan moeite te hebben de straat door te komen. In 2015 werd een werkgroep met gemeenteraadsleden ingesteld, die langs de deuren gingen. Nadien zijn twee bewonersavonden gehouden. Het duurde lang voordat overeenstemming over een plan werd bereikt. De gemeenteraad trekt 102.000 euro uit voor de maatregelen.

Volledig scherm
In het voorjaar krijgt de Emmalaan extra parkeerplaatsen en een herinrichting. © Karin Verhoef

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht