Houtens burgemeester Isabella spreekt de geridderde Frank de Haart en zijn vrouw toe.
Volledig scherm
Houtens burgemeester Isabella spreekt de geridderde Frank de Haart en zijn vrouw toe. © Gemeente Houten

Emotioneel lintje voor Frank (63) uit Schalkwijk: ‘Ik weet niet of ik Koningsdag nog haal’

Het was een bijzonder, emotioneel moment voor Schalkwijker Frank de Haart (63). Vanwege zijn jarenlange inzet voor de Oud-Katholieke Kerk werd hij maandagavond geridderd. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn naderende afscheid van die kerk. De Haart is ongeneeslijk ziek.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht