En ja hoor: bij de opheffingsuitverkoop is het wél druk bij Hudson's Bay

VideoNormaal gesproken is het een oase van rust, maar nu de opheffingsuitverkoop bij Hudson's Bay is begonnen, loopt het wél storm.

Quote

Te weinig aanbod voor een te hoge prijs. Dat is het probleem Hudson's Bay

Ernest Heemskerk, Klant

Bij Hudson’s Bay is vandaag de uitverkoop begonnen. Het al maanden kwakkelende warenhuisconcern sluit voor het einde van dit jaar definitief de deuren van alle vijftien vestigingen in Nederland. 

Die mededeling is niet aan dovemansoren gericht. Dat blijkt bijvoorbeeld in Utrecht. Waar je in de vestiging in Hoog Catharijne - zeker op doordeweekse dagen - soms een kanon kon afschieten, is het op deze zaterdag loeidruk. Binnen heerst dezelfde sfeer als in de hoogtijdagen van V&D. Op elke verdieping is het druk, waarbij klanten speciale aandacht hebben voor de sieraden en parfums. 

Volledig scherm
Op de eerste dag van de opheffingsuitverkoop van Hudson's Bay in Utrecht is het druk © AD

Smaak

Zo ook Ernest Heemskerk. ,,Nee, normaal kom ik nooit in Hudson's Bay,” zegt hij eerlijk, terwijl hij zich buigt over de vitrines met horloges. ,,Maar toen ik hier langsliep en de borden zag, ben ik toch nieuwsgierig geworden.” Ondanks de hoge kortingen vindt hij de horloges nog steeds prijzig. ,,Dat is ook het probleem van Hudson's Bay. Te weinig aanbod voor een te hoge prijs.”

Tiny van Zanten uit Houten is zelfs speciaal voor de uitverkoop langs gegaan. ,,Niet dat ik iets speciaals zoek, maar we zijn toch nieuwsgierig. De winkel heeft mooie spullen, maar eerlijk gezegd kom ik er zelf ook niet zo veel. Nu heeft ze haar zinnen op een paar schoenen gezet. ,,Maar ze moeten wel echt mijn smaak zijn. ,,Ik ga niet zomaar iets kopen, omdat het toevallig uitverkoop is.”

Sluiting

Alle filialen, webshop en het hoofdkantoor van Hudson's Bay worden ‘op of voor 31 december gesloten’. Een exacte sluitingsdatum is nog niet bekend. Voor de circa 1400 medewerkers heeft Hudson’s Bay een sociaal plan opgesteld; alle medewerkers die voor 1 september al in dienst waren bij Hudson’s Bay krijgen een ontslagvergoeding. CNV sprak eerder van een ‘meer dan netjes’ sociaal plan waar andere bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. 

Wat vind winkelend Nederland van de sluiting van het warenhuis? ,,Ik vond het belachelijk duur.‘’ Bekijk de video: 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht