Volledig scherm
Bewoners Nena Gorter en Tim Hofman van de Naxosdreef kregen torenhoge rekeningen. © Marnix Schmidt

Eneco gaat nog stapje verder met nota stadsverwarming

Eneco gaat nog een klein stapje verder om de torenhoge energierekeningen voor sommige gebruikers van stadsverwarming omlaag te brengen. De nieuwe, eerlijker verdeling, gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2014.

Dat zei Eneco-woordvoerder Toby Ellson zaterdag in het tv -programma Kassa.  

Bewoners van de Naxosdreef in Overvecht vechten al lang tegen de onevenredig hoge rekening voor stadsverwarming. De stadsverwarming komt hier via een grote aansluiting binnen en wordt dan over de 48 appartementen verdeeld. Hierbij komt het voor dat warme leidingen door woningen lopen waarvan de radiator niet aanstaat. Hierdoor profiteren deze bewoners mee, maar betalen bewoners die de verwarming wel aan moeten zetten, ook de warmte in de leidingen die woningen onder hen 'gratis' krijgen.     

Onderzoek
Eigenaar Delta Lloyd en Eneco onderzochten het probleem na een artikel in het AD Utrecht Nieuwsblad en kwamen tot dezelfde conclusie. Daarop werd de bewoners woensdag verteld dat er een andere verdeelsleutel gehanteerd wordt, die teruggaat tot 1 februari van dit jaar.    

Hierdoor valt de jaarrekening voor sommigen hoger uit, voor anderen lager. De bewoners eisten echter dat ze ook over de twee voorgaande jaren de te veel betaalde stookkosten terugkrijgen. Vlak voor de uitzending van Kassa deed Eneco die toezegging alsnog.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht