Volledig scherm
Een impressie van de geplande woningen aan de Hordenweg in Wijk bij Duurstede. © AKM Reales

Energiezuinige huizen op plek van Hordenhal zijn gewild

Al ruim 350 mensen hebben zich op een lijst laten plaatsen voor een van de 56 appartementen en acht eengezinswoningen die eind dit jaar gebouwd worden op de plek waar nu de lege en dichtgespijkerde Hordenhal in Wijk bij Duurstede nog staat. De verkoop van de huizen begint binnenkort.

De 64 woningen maken deel uit van het grote project om het verpauperde winkelcentrum in nieuwbouwwijk De Horden op te knappen.

Het worden zo geheten nul-op-de-meterappartementen en -huizen. SP-wethouder Jeroen Brouwer zegt trots dat dit waarschijnlijk het eerste appartementengebouw is waar de bewoners geen energierekening krijgen. 

In de appartementen zorgen zonnepanelen voor voldoende energie voor het huishoudelijk elektriciteitsverbruik. Verwarming vindt plaats met een elektrische warmtepomp. 

Inloopavond

Projectontwikkelaar AKM-Reales legt de laatste hand aan de tekeningen van de appartementen en rijtjeshuizen. De tekeningen zijn te zien op een inloopavond op donderdag 29 juni tussen 20.00 en 21.30 uur in het Huis der gemeente aan de Karel de Grotestraat. De 20 goedkoopste appartementen worden verkocht voor 181.250 euro. De overige prijzen worden op de inloopavond bekendgemaakt.

Het appartementengebouw wordt op de hoek van de Hordenweg en Zeeuwse Steen met vijf woonlagen het hoogst. De appartementen en rijtjeshuizen komen rond een verhoogd plein. Onder dat plein kunnen de bewoners hun auto parkeren. Er komt plek voor 65 auto’s. 

In het bestaande winkelcentrum blijft de rij winkels waarin supermarkt Albert Heijn zit ongewijzigd. Sinds het besluit van AH om niet te verhuizen, was het ook zeker dat er geen andere publiekstrekker zoals Action in De Horden zou komen. De rij met drie kleine winkels (kapsalon, pizzeria en Cigo) verdwijnt. De kapsalon en pizzeria komen in een nieuwe winkel. Cigo is al gestopt. In deze winkel neemt de makelaar van de projectontwikkelaar tijdelijk zijn intrek om de huizen aan de man te brengen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht