Volledig scherm
© ANP

‘Bunnikse kinderen moeten gelijke kansen krijgen in schoolloting Utrecht’

De gemeenteraad van Bunnik steunt wethouder Jorrit Eijbersen in zijn strijd tegen het voortrekken van scholieren uit Utrecht in de loting voor het voortgezet onderwijs in Utrecht. Kinderen uit Bunnik hebben in de loting geen gelijke kans.

De raad had gehoord dat in een aantal voortgezet onderwijsinstellingen in Utrecht en mogelijk ook Zeist, Bunnikse kinderen zijn uitgesloten van de eerste loting. De raad vindt dat ieder kind dezelfde kans op inloting dient te hebben voor scholen waarvoor zij ingeschreven staan, ongeacht woonplaats.

De drie fracties in de raad vragen in een motie aan het college:  ,,Alles in het werk te stellen om de vrije schoolkeuze van Bunnikse kinderen te borgen, om zo een halt toe te roepen aan het nieuwe plaatsingsbeleid van Utrechtse scholen en andere scholen in de regio, zodat de Bunnikse jeugd dezelfde kansen op inloting heeft als andere kinderen uit de regio.’

Rechter

Eijbersen liet vorige week weten alles op alles te zetten voor gelijke kansen, nog dit jaar. In eerste instantie probeert hij dat via bestuurlijk overleg, maar een gang naar de rechter sluit hij niet uit. Volgens POVO in Utrecht, verantwoordelijk voor de organisatie van de overstap van basis naar voorgezet onderwijs, is er overigens geen sprake van nieuw beleid. 

Het bestuur van PCOU Willibrord, met een aantal scholen voor het voortgezet onderwijs actief in Utrecht heeft al laten weten de toelating tot Utrechtse middelbare scholen opnieuw te zullen bekijken. Reden: de constatering dat Bunnik de enige gemeente in de regio is zonder voortgezet onderwijs. Het bestuur zal ‘na bestuurlijke afstemming’ hierover een besluit nemen. Een woordvoerster van PCOU Willibrord achtte dat besluit niet haalbaar voor de komende loting.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (83%)
  • Niet mee eens (17%)
2231 stemmen