Volledig scherm
. © ANP

‘Verdrietig dat SP in Stichtse Vecht niet meedoet aan verkiezingen’

Het is ‘absoluut jammer’ dat de Socialistische Partij in Stichtse Vecht niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Dat stelt het landelijk partijbureau van de SP. Vorige week stapte een meerderheid van het bestuur van de afdeling in Stichtse Vecht op na onenigheid over de kieslijst. ,,Het is verdrietig dat het niet gelukt is om een kieslijst vast te stellen”, zegt een woordvoerder.

Voorzitter Dick Jager wilde tijdens de ledenvergadering een aantal schriftelijke steunbetuigingen inbrengen van leden die afwezig waren. Hij voerde aan dat de partijregels degelijke machtigingen toestaan. Een medewerker van de landelijke SP sprak dat tegen. Jager stapte een dag later op, samen met twee andere bestuursleden.

Statuten

Ook achteraf hield hij vol dat de schriftelijke steunbetuigingen toegestaan zijn. Dat moest hij deze week terugnemen: in de statuten staat dat alleen aanwezige leden hun stem mogen uitbrengen.

De twee overgebleven bestuursleden en een aantal actieve leden buigen zich de komende tijd over de toekomst van SP Stichtse Vecht. Daarbij krijgen ze wekelijks ondersteuning van de regiovertegenwoordiger, zegt de woordvoerder van het partijbureau. ,,Er is alle vertrouwen in de nieuwe mensen. Het is een actieve afdeling, met bijvoorbeeld een team dat inwoners ondersteunt met betrekking tot sociale zekerheid.” 

De SP is nu niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Stichtse Vecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht