Volledig scherm
Luchtfoto van de Douwe Egberts fabriek in Utrecht. © ANP

Er opent een nieuw restaurant met groot terras naast de Douwe Egberts fabriek

indebuurtIn het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts, pal naast de fabriek, opent in november een gloednieuw restaurant. Mr. Black and the White Ox wordt een hippe plek waar je straks de hele dag door terecht kunt om te eten en te drinken. En er komt ook een groot terras aan het water.

De nieuwe zaak is onderdeel van de BLEND, de verzamelnaam voor het voormalige hoofdkantoor van de Douwe Egberts fabriek. In dit oude kantoor vind je onder andere short stay appartementen en ook zijn er allerlei bedrijven gevestigd.

Wineroom & skybox

Mr. Black and the White Ox opent in de eerste week van november. Je kunt er dan terecht voor ‘een snelle lunch tot een uitgebreid viergangen-diner en van formidabele koffie tot een bijzonder glas wijn en fancy cocktails’. De zaak krijgt vier verschillende ruimtes: een bistro, een bar, een ‘wineroom’ en een skybox. En aan het water komt dus een groot terras.

  1. Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen eruit
    PREMIUM

    Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemees­ter Jan van Zanen eruit

    Jan van Zanen (57) wil graag nog eens zes jaar burgemeester van Utrecht zijn. Op 1 januari 2020 loopt zijn huidige ambtstermijn af. Diane Hoekstra, politiek verslaggever van het AD Utrechts Nieuwsblad, volgde hem in 2017 vier weken lang. Onvermoeibaar snelde hij toen van vergadering naar lezing, van opening naar ongeluk. Hij oogde ontspannen, maar was dat niet. ,,Het is elke dag weer keihard werken.’’ Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 juni 2017. Omdat gisteren de procedure van herbenoeming in gang is gezet, wordt het nu opnieuw gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht