Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

Eten voor een prikkie in Utrecht, dankzij app tegen voedselverspilling

Bij zo’n twintig Utrechtse restaurants, winkels en hotels kan vanaf vandaag met de Too Good To Go-app voor een prikkie overtollig eten worden opgehaald.

De app is bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan en ervoor te zorgen dat eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. In de app koop je met een korting tot wel 70 procent een Magic Box vol eten dat anders zou worden weggegooid.

Quote

Wat erin zit, is afhanke­lijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing

Joost Rietveld

Too Good To Go is ’s werelds grootste app tegen voedselverspilling en sinds januari al in gebruik in Amsterdam. Nu kan ook Utrecht een steentje bijdragen in het tegengaan van voedselverspilling. Ieder jaar wordt ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel verspild.

In Utrecht kan eten worden ‘gered’ bij Vlaamsch Broodhuys, STACH food, Hinkelman en Ekoplaza. ,,Het concept is simpel, zowel voor de ondernemer als voor de gebruikers. De gebruiker ziet in de app op de kaart of in de lijst welke bedrijven in zijn of haar buurt een Magic Box aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf zijn of haar Magic Box op. Wat erin zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing”, legt Joost Rietveld, Country Manager Too Good To Go Nederland, uit.

Sinds de lancering zijn in Amsterdam al meer dan 2.500 maaltijden besteld in Nederland. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al meer dan 3,5 miljoen maaltijden gered.

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Volledig scherm
De Too good to go app © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht