FC Utrechter speelde afgelopen donderdag 1-1 tegen HSK Zrinjski Mostar.
Volledig scherm
FC Utrechter speelde afgelopen donderdag 1-1 tegen HSK Zrinjski Mostar. © EPA

Europese wedstrijd FC Utrecht live te zien op RTL 7

PODCASTDe uitwedstrijd van FC Utrecht donderdag tegen HSK Zrinjski Mostar komt live op RTL 7. Het was lange tijd onduidelijk of het duel  in de tweede kwalificatieronde voor de UEFA Europa League zou worden uitgezonden.

FC Utrecht onderhandelde de afgelopen dagen met meerdere zenders over een live verslag. Vanavond werd bekend dat RTL 7 bereid is de wedstrijd uit te zenden.

Sinds afgelopen vrijdag staat er een petitie online van een FC Utrecht-supporter waarin FOX Sports wordt opgeroepen de wedstrijd in Bosnië op het scherm te brengen. Deze oproep is bijna achtduizend keer ondertekend. 

Volgens een woordvoerder van FC Utrecht werd al voordat de petitie werd gestart, gesproken met verschillende zenders. De club onderhandelde ook met FOX Sports over registratie van de Europese wedstrijd, maar kwam uiteindelijk tot een akkoord met RTL 7.

De wedstrijd tegen HSK Zrinjski Mostar begint donderdag om 19.00 uur. De voorbeschouwing begint om 18.30 uur. FC  Utrecht kan rekenen op de steun van ongeveer honderd supporters die afreizen naar Bosnië. Het eerste duel in de Galgenwaard eindigde in 1-1.

Thuisblijvers

Directeur commercie Joost Broerse van FC Utrecht is ‘bijzonder blij’ dat het tot een akkoord met RTL7 is gekomen. ,,Natuurlijk hebben we ontzettend veel respect voor de supporters die de ploeg komen aanmoedigen, maar we vinden het ook erg fijn dat de thuisblijvers dankzij deze deal met RTL 7 de wedstrijd ook kunnen zien.”

AD Utrechts Nieuwsblad heeft een podcast gemaakt waarin FC Utrecht-watcher Tim Reedijk en supporter Tommy van Gestel hun licht laten schijnen over de komende reis van FC Utrecht naar Mostar.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht