Bedrijventerrein Doornkade is nu nog volop zichtbaar vanaf de snelweg. Hier verschijnt de komende jaren een geluidsscherm.
Volledig scherm
Bedrijventerrein Doornkade is nu nog volop zichtbaar vanaf de snelweg. Hier verschijnt de komende jaren een geluidsscherm. © Google Streetview

Extra geluidsschermen Houten bij verbreding A27 en A12

Houten krijgt extra geluidsschermen en wallen langs de A27 en de A12. Dat heeft wethouder Kees van Dalen bekend gemaakt. Het is een bescheiden aandeel uit een pot van 15 miljoen euro die het rijk beschikbaar stelt. 

Het geld in die pot is bedoeld voor extra maatregelen die overlast door het verkeer door de verbreding van de snelwegen moeten beteugelen.

Volgens Van Dalen komen er schermen bij de Wayensedijk en langs bedrijventerrein Doornkade. Ook is een geluidswal voorzien langs de Koppeldijk bij de Laagravense Plas. Het is niet exact duidelijk wanneer de werkzaamheden beginnen, maar de snelwegen rond Houten worden als eerste aangepakt in het project Ring Utrecht A12/A27. Rijkswaterstaat gaat volgend jaar zeer waarschijnlijk op zoek naar een aannemer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht