Volledig scherm
De politie controleert dit weekend op de A2 extra op het negeren van rode kruizen. © ANP

Extra politiecontrole op negeren rode kruizen bij werkzaamheden A2

De politie controleert komend weekend extra op het negeren van rode kruizen op de snelweg A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Daar voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit. Bij eerdere werkzaamheden op de A2 negeerden tientallen automobilisten rode kruizen.

De Rijkswaterstaat benadrukt het gevaar van het negeren van rode kruizen op de snelweg. Dit vormt een risico voor de automobilisten zelf, maar kan ook grote gevolgen hebben voor de veiligheid van de wegwerkers, weginspecteurs en  hulpverleners.  

Verouderd

De werkzaamheden op de A2 duren van vrijdag 21 juni 19.00 uur tot maandag 24 juni 05.00 uur. Het asfalt tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar  verouderd en is aan vervanging toe. Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Tussen Abcoude en Breukelen zijn minder rijstroken beschikbaar. 

De op- en afrit Vinkeveen in de richting van Utrecht is afgesloten voor al het verkeer.  Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot 30 minuten. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht