Volledig scherm
G-voetbaltoernooi in Barendrecht van dit jaar. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

FC Utrecht ‘contracteert’ G-voetbalteam

FC Utrecht krijgt een G-team. De ploeg van voetballers met een beperking gaat uitkomen in een Bijzondere Eredivisie. 

Volgende week donderdag tekenen de kersverse FC-spelers hun contract in stadion Galgenwaard. De ploeg gaat uitkomen in de Bijzonder Eredivisie. ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles, Excelsior. VVV Venlo en SC Heerenveen zijn de tegenstanders. 

De ploegen treffen elkaar op 29 september op het trainingscomplex van FC Utrecht, Zoudenbalch. Elke speelronde is één van de deelnemende clubs gastheer. 
De spelers die het rood wit gaan dragen komen van vv Brederodes uit Vianen, waar ze nu al een team vormen. Bij de contract-ondertekening zijn ook aanvoerder Willem Janssen en keeper Maarten Paes aanwezig. Het is de bedoeling dat elke seizoen een ander regionaal team FC Utrecht vertegenwoordigt.

Droom die uitkomt

Commercieel directeur Joost Broerse legt uit waarom de Utrechtse eredivisionist het G-voetbal omarmt. ,,FC Utrecht stimuleert sportparticipatie in de regio. Ook voor kinderen met een beperking. Veel kinderen hadden vroeger de droom om profvoetballer te worden, om te spelen in de clubkleuren van hun favoriete club. Daarom zijn we verheugd dat voor deze jonge voetballers hun droom uitkomt dit seizoen. Zo laten we zien dat het ook mogelijk is om op het hoogste niveau te spelen als je een beperking hebt.”

Als FC Utrecht op 24 september de provincie intrekt, staat die dag in het teken van het G-voetbal in de regio. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht