Volledig scherm
© ANP Sport

FC Utrecht-fans willen afgelast duel maandag inhalen vanwege lange blessurelijst Ajax

Fans van FC Utrecht willen dat het duel FC Utrecht-Ajax maandagavond al wordt ingehaald. 

De KNVB zette vanwege de verwachte storm een streep door het duel, dat zondag rond lunchtijd in Galgenwaard stond geprogrammeerd. ,,De afgelasting komt Ajax natuurlijk goed uit’’, zegt de Utrechtse supportersbaas Teun den Hartog (Supportersvereniging FC Utrecht). Hij wijst op de lange blessurelijst van de Amsterdammers. ,,Maandagavond inhalen lijkt me daarom de beste oplossing, dan hebben we het maar gehad’’, zegt hij met een knipoog. 

Want die optie is uitgesloten, beseft hij. Ajax bekert woensdag tegen Vitesse, en maandagavond ontvangt Jong FC Utrecht Jong Ajax al op sportcomplex Zoudenbalch. Bovendien speelt de hoofdmacht van Utrecht deze week zelf ook de kwartfinale van de KNVB-beker: donderdag uit bij Go Ahead Eagles in Deventer. Trainer John van den Brom geeft zijn manschappen een dagje vrij, Utrecht traint maandag weer. 

Plussend en minnend heeft Teun den Hartog begrip voor het besluit van de KNVB om alle eredivisiewedstrijden er uit te gooien. ,,De geruchten dat het hard gaat stormen doen al even de ronde. Nou weet je het nooit met weersvoorspellingen, maar toch.  Morgenmiddag zal duidelijk zijn of de afgelasting terecht is geweest. Maar het is beter dat ze het nu beslissen dan zondagochtend als de meeste supporters al onderweg zijn.’’ 

Quote

Nu is er vroeg duidelijk­heid en hebben we met zijn allen een vrije zondag. Het is niet anders.

Teun den Hartog , Supportersvereniging FC Utrecht

Veiligheid 

Hij memoreert aan het duel tegen Feyenoord op 10 december 2017. ,,Iedereen weet nog wel dat alle fans ondanks de hevige sneeuwval naar stadion Galgenwaard moesten komen. De aftrap werd steeds uitgesteld, terwijl met man en macht werd geprobeerd het veld sneeuwvrij te maken. Tevergeefs. Nu is er vroeg duidelijkheid en hebben we met zijn allen een vrije zondag. Het is niet anders. Maar dit is wel het veiligste voor iedereen.’’

De KNVB legde het besluit als volgt uit: ,,Na veelvuldig overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd. Ook de wedstrijden in het gehele landelijke amateurvoetbal gaan niet door”, staat in een statement.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht