Samir Ben Sallam komt drie jaar FC Utrecht versterken.
Volledig scherm
Samir Ben Sallam komt drie jaar FC Utrecht versterken. © FC Utrecht

FC Utrecht haalt twee jonge talenten van Ajax binnen

FC Utrecht heeft zich andermaal versterkt met talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. De club presenteerde vandaag Samir Ben Sallam en Ibrahim El Kadiri (beiden 16).

Ben Sallam heeft een contract tot medio 2021 getekend en sluit aan bij de selectie van Jong FC Utrecht, dat in de Jupiler League speelt. De Nederlands-Marokkaanse middenvelder speelt van origine links op het middenveld en is volgens directeur voetbalzaken Jordy Zuidam ’zeer getalenteerd, creatief, tweebenig en technisch zeer vaardig’. Ben Sallam mag, hoewel hij aansluit bij de beloften, ook wedstrijden spelen voor FC Utrecht onder 19 jaar.

In zijn kielzog kwam ook El Kadiri over van Ajax. Hij tekende een contract voor drie jaar en begint bij FC Utrecht onder 19 jaar, waarbij hij ook mag aansluiten bij het elftal onder 17 jaar. El Kadiri is een aanvallend ingestelde middenvelder, die zowel op de flank als achter de spitsen kan spelen. Volgens Zuidam beschikt de Nederlands-Marokkaanse voetballer over ‘scorend vermogen’ en ‘een goede versnelling’. Bovendien is hij ‘vaardig en creatief’.

Deze week pikte FC Utrecht ook al Giovanni de la Vega op uit de jeugdopleiding van Ajax.

Ook Ibrahim El Kadiri tekent voor drie jaar
Volledig scherm
Ook Ibrahim El Kadiri tekent voor drie jaar © FC Utrecht
  1. Even niet met de tram naar Nieuwegein door verbouwingen aan baan en 23 haltes voor 22 splinternieuwe trams
    PREMIUM

    Even niet met de tram naar Nieuwegein door verbouwin­gen aan baan en 23 haltes voor 22 splinter­nieu­we trams

    Het geluid van passerende trams is in Nieuwegein en IJsselstein verstomd. Vrijdagavond maakten zij plaats voor honderden bouwvakkers, met graafmachines, slijptollen en ander minstens zo lawaaiig werktuig. Zij nemen de baan van de zogeheten SUNIJ-lijn (Sneltram Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein) de komende maanden ingrijpend onder handen. Het spoor en de haltes worden klaargemaakt voor 22 splinternieuwe trams van Spaanse makelij.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht