Volledig scherm
FC Utrecht laat geen spaan heel van derdeklasser DESTO: 0-14. © Ruud Voest

FC Utrecht laat geen spaan heel van stadsgenoot DESTO

FC Utrecht kende vanavond geen enkele clementie voor de amateurs van stadsgenoot DESTO. De derdeklasser had nog wel vier weken doorgetraind richting de ontmoeting, maar dat mocht niet baten: 0-14

Door Rik Bakker

Voor FC Utrecht was het de tweede oefenwedstrijd onderweg naar het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag werd nog met 1-9 gewonnen van DHSC. Coach Jean-Paul de Jong zal zijn bevindingen de komende weken gaan vormen, veel wijzer moet hij van de oefenwedstrijd tegen DESTO niet zijn geworden.

Op het vrolijke sportpark De Vrijheit in Vleuten hadden de 1.100 toeschouwers na een half uur spelen een stijve nek van het eenrichtingsverkeer dat zich voor hen afspeelde. Arm DESTO. Vier weken had de thuisploeg dapper doorgetraind om de schade tegen de eredivisionist nog enigszins te beperken, maar na twee minuten spelen keek het al tegen een 0-2 achterstand aan. Sylla Sow en Lukas Görtler waren de snelle doelpuntenmakers. Urby Emanuelson was na de 0-3 van Nick Venema aan Utrechtse zijde misschien wel de barmhartigste speler van het stel. Toen DESTO zich via Carinha de Miranda zowaar in de 16 van FC Utrecht had gemeld, liet de aanvaller uit de oversteek de kans op 0-4 liggen. Görtler deed dat even later niet. Twee treffers van Venema en een eigen doelpunt verder bepaalden de ruststand: 0-7.

Experimenteren

Bij FC Utrecht maakte Leon Guwara zijn opwachting. De ex-speler van Werder Bremen kreeg een half uur speeltijd van De Jong toen hij werd gewisseld voor een andere nieuwkomer, Othmar Boússaid. De Jong nam net als tegen DHSC de ruimte om te experimenteren en bracht na de pauze een compleet nieuwe elftal binnen de lijnen. Het doelpuntenfestijn kreeg vervolgens zijn beslag met treffers van Simon Makienok (2x), Sander van de Streek (2x), Odysseus Velanas, Mark van der Marel en Willem Janssen. Tussendoor was het publiek nog even opgeveerd bij een kans voor DESTO, maar het schot van Quillermo Ooft spatte op de paal uiteen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht