Volledig scherm
Jonas Arweiler met directeur voetbalzaken Jordy Zuidam © FC Utrecht

FC Utrecht op Duitse tour: nieuwe aanwinst voor beloftenteam

FC Utrecht heeft zich na Leon Guwara (Werder Bremen) opnieuw versterkt met een Duitser. De 21-jarige Jonas Arweiler komt over van Borussia Dortmund, waar hij in het elftal onder 23 jaar speelde. Hij sluit komend seizoen aan bij Jong FC Utrecht.

Arweiler tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog eens twee jaar. Hij is een linksbenige aanvaller die op alle posities in de voorhoede kan spelen. Hij speelde sinds 2013 in de jeugd bij Borussia Dortmund en is bovendien jeugdinternational geweest. Hij kwam uit voor Duitsland onder 20 en onder 16 jaar. ,,Arweiler combineert zijn sterke fysiek met voetballend vermogen en heeft daarbij een goed linkerbeen", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. Hij vindt dat er 'een goede kop' op de Duitser zit. ,,Hij heeft het afgelopen jaar vanwege een blessure wat minder wedstrijden gespeeld dan hij had gehoopt, maar is inmiddels weer helemaal fit en er alles aan gelegen te slagen als voetballer. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten en potentie het eerste elftal van FC Utrecht kan halen.”

Bij FC Utrecht wordt hij gezien als een directe versterking voor de beloften in de Jupiler League, om van daaruit op te werken naar de eerste selectie. Hij wordt na Rico Strieder, Lukas Görtler en Guwara de vierde Duitser in Utrechtse dienst.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht