Volledig scherm
Het nieuwe shirt van FC Utrecht © FC Utrecht

FC Utrecht past thuisshirt aan na kritiek fans: geen groot wit sponsorvlak meer

FC Utrecht gaat het thuisshirt voor het nieuwe seizoen aanpassen. Er was veel kritiek op het shirt vanwege het grote witte sponsorvlak. Dat verdwijnt nu: de diagonaal loopt nu door over het vlak. Hoofdsponsor Zorg van de Zaak en FC Utrecht hebben samen naar aanleiding van de kritiek een nieuw shirt ontworpen. De kousen en de broek blijven wel hetzelfde.

Zondag speelde de FC voor het eerst in het nieuwe tenue. Op maandag begonnen fans een petitie tegen het shirt: de diagonaal werd wel positief ontvangen, maar het grote witte vlak leidde tot boosheid. 'Het foeilelijke witte sponsorvlak aan de voorzijde, dit ziet er niet uit, toch?!', schrijft Rodney Bouwhuizen, die de petitie begon. De petitie was meer dan 1300 keer getekend en werd ook gesteund door de Bunnikside.

In een poll op deze site reageerden ruim 1500 mensen. Van hen vond een overgrote meerderheid het shirt niet mooi (72%). De rest van de stemmers was wel blij met het tenue. 

De voorkant van het shirt was behoorlijk aangepast met het shirt van 2017/2018. Dat was aan de achterkant rood-wit en aan de voorkant geheel rood. Dat leverde ook toen veel boze reacties van supporters op. Die vinden dat de diagonaal op het shirt meer 'Utrechts' is dan het rode tenue zoals ook FC Twente en AZ dat dragen. 

Het tenue, zoals afgelopen zondag werd gedragen, lag nog niet in de winkel. Het was al wel te bestellen via de site van FC Utrecht. Wie dat doet, kan het op 18 juli ophalen in de fanshop. Wie niet online wil bestellen, kan op 4 augustus op de Open Dag van FC Utrecht – en daarna – zijn slag slaan.

Volledig scherm
Het shirt zoals het eerst ontworpen was © ANP Pro Shots

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht