Volledig scherm
© BSR Agency

FC Utrecht speelt met namen mantelzorgers op de borst

De spelers van FC Utrecht droegen afgelopen woensdag tijdens het eredivisiewedstrijd tegen Fortuna Sittard de namen van mantelzorgers op hun shirt. Zo brachten ze een ode aan individuele mantelzorgers. 

Dat deden ze om aandacht te vragen voor deze mensen omdat zij zich, bewust of onbewust, wegcijferen voor anderen, met de kans zelf ook gezondheidsklachten te krijgen. Na afloop van het met 2-1 gewonnen duel overhandigde Nieuwegeiner Sean Klaiber zijn shirt aan mantelzorger Leo Dekker. 

Vijf spelers droegen de namen van mantelzorgers die ze een aantal weken geleden ontmoet hebben. Klaiber, Timo Letschert, Mark van de Maarel, Joris van Overeem en Willem Janssen bezochten enkele mantelzorgers thuis. Om hen een hart onder de riem te steken en hen namens (chronisch) zieken te bedanken voor de tijd en energie die ze opofferen om hen te helpen. Van der Maarel, op pad in Nieuwegein, vertelde dat hij onder de indruk was van de huisbezoeken. ,,Deze mensen stellen hun leven in dienst van iemand die het nodig heeft, daar heb ik diep respect voor.”

De acties maken onderdeel uit van de campagne Oprecht Utrecht die shirtsponsor Zorg van de Zaak en FC Utrecht eind maart lanceerden om mantelzorgers in het zonnetje te zetten, maar ook te laten zien hoe zwaar de taak is die zij zelf meestal zien als ‘logisch om te doen’. 

Viptickets

Bij FC Utrecht- Fortuna Sittard waren in stadion Galgenwaard ook vijftig mantelzorgers uitgenodigd. Voor een aantal van hen lag er zelfs een vipticket klaar. ,,Een mooie gelegenheid voor hen om zich te ontspannen, want het blijkt dat mantelzorgers zichzelf vaak vergeten. Werk en zorg voor een ander krijgen bijna altijd prioriteit’’, aldus Dorothee van Vredenburg, CEO van Zorg van de Zaak. De mantelzorgers werden toegezongen door zanger René Schuurman. Hij vertolkte ‘Laat de zon in je hart’, een onder FC-supporters razend populaire song die op de tribunes luidkeels mee wordt gezongen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht