Volledig scherm
Lukas Gortler en Emil Bergstrom vieren de plaatsing voor de Europa League. © BSR Agency

FC Utrecht speelt tegen Macedonische of Bosnische ploeg in voorronde Europa League

FC Utrecht begint de Europa League dit seizoen met een tweeluik tegen Akademija Pandev (Noord-Macedonië) of Hsk Zrinjski (Bosnië-Hercegovina). Dat bleek tijdens de loting in het Zwitserse Nyon. De wedstrijden zijn op 25 juli en 1 augustus. De ploeg van John van den Brom speelt eerst thuis.

Akademija Pandev en HSK Zirnjski spelen nog tegen elkaar in de eerste voorronde. Wie wint, neemt het op tegen FC Utrecht.

De FC was geplaatst bij de loting voor de tweede kwalificatieronde in de Europa League, vanwege de Europese prestaties van eerdere jaren. In 2017-2018 werd gewonnen van Valletta FC (Malta) en Lech Poznan (Polen). Het Russische Zenit St. Petersburg was toen te sterk in de laatste voorronde. 

Namens FC Utrecht zijn contractmanager Sander Hense en manager stadion en veiligheid Diederik Meijntjes aanwezig bij de loting. Zij maken na de loting van vandaag direct afspraken met de mogelijke tegenstanders over praktische zaken rond de wedstrijd,  zoals trainingsdagen bij de thuisspelende club en het aantal supporters dat een club mag meenemen, legt woordvoerster Tamara Bouwmans uit: ,,Je bent dan op dezelfde locatie, dat is makkelijker dan achteraf.”

Een favoriete tegenstander heeft FC Utrecht niet, al zou een club in West-Europa het makkelijkst zijn. Twee jaar geleden was het voor supporters lastig een visum te regelen voor de ontmoeting met Zenit Sint Petersburg. ,,De wachttijd voor een visum was toen veertien dagen, terwijl we pas tien dagen van tevoren wisten dat we naar Rusland moesten”, aldus Tamara Bouwmans.

De kwalificatie voor de Europa League  eind mei leidde tot groot feest bij de Galgenwaard. Bekijk de beelden hieronder:

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht