Sébastien Haller ging eerder met FC Utrecht op bezoek bij ouderen in Hof Batenstein in Vianen.
Volledig scherm
Sébastien Haller ging eerder met FC Utrecht op bezoek bij ouderen in Hof Batenstein in Vianen. © FC Utrecht

FC Utrecht-spelers schotelen ouderen een kerstmaal voor

Stadion Galgenwaard houdt vandaag ‘het grootste kerstdiner van Midden-Nederland’. Spelers van FC Utrecht schotelen ouderen uit de provincie een kerstmaal voor en leggen de senioren volledig in de watten.

Omdat FC Utrecht vindt dat niemand met kerst alleen hoort te zijn, besloot de club om een diner voor ouderen te organiseren. Elf gemeenten uit de provincie selecteerden een elftal ouderen dat bij het diner aanwezig mag zijn. Deze elftallen worden door FC Utrecht opgehaald, naar stadion Galgenwaard gebracht en aan het einde van de avond ook weer thuis afgezet.

Het diner bestaat uit drie gangen, waarbij onder voorbehoud twaalf spelers aanwezig zijn. Onder anderen Willem Janssen, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Edson Braafheid, Sander van de Streek en Cyriel Dessers zijn van de partij. Tussen de gangen door zijn er activiteiten, zoals een quiz met een van de selectieleden, zang door verschillende koren en een optreden van Marianne Weber.

Eregast

FC Utrechtsupporter Wesley is vanavond eregast. Hij neemt plaats aan tafel bij Frans van Seumeren, die daarmee Wesleys kerstwens in vervulling laat gaan.

FC Utrecht gaat vier keer per jaar de provincie in om iets voor hun aanhang te doen, vertelt een woordvoerder van de voetbalclub. Zo gingen spelers eerder dit jaar langs supporters om hun wens in vervulling te laten gaan. Dit kerstdiner is een van de vier provinciebezoeken. Het is de eerste keer dat de club een dergelijk kerstdiner organiseert.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht